Sivut

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Löllönpiilottelupaita

Viime syksynä kävimme työporukalla koulutusreissulla Jyväskylässä. Samalla reissulla pääsin käymään Titityyn kivijalkakaupassa ekaa kertaa. Jo ennen reissua päätin, että saan ostaa jotain luksuslankaa, kun kerrankin pääsen niitä hiplailemaan ihan livenä. 

Ennen reissua selailin ahkerasti Ravelryä ja etsiskelin jotain kivaa ohjetta tulevia lankahankintoja varten. Veera Välimäen Flare kolahti heti kun ohjeen näin. Juuri sellaista väljää neuletta tulisin tarvitsemaan jahka vauvamasu muuttuisi löllöksi massumakkaraksi. Titityystä lähti matkaan The Uncommon Threadin Posh Fingeringiä tumman turkoosina.

Suunnittelin neulovani puseron heti äitiysloman alkajaisiksi, jotta se olisi valmis sitten kun vauva syntyy. No arvaatte varmaan, etten ehtinyt edes silmukoita luoda ennen vauvan syntymää ja vielä vähemmän sen jälkeen :).

Tammukuussa pääsin vihdoin työn alkuun. Lanka oli niin unelman tuntuista neulottavaa, että työ eteni jouhevasti. Etuosan muotoiluja tehdessä jouduin purkamaan pariin kertaan, kun en ollut tekemiini kavennuksiin tyytyväinen, mutta muuten neulomus eteni kuin tanssi.
 

Alkuperäisessä ohjeessa helmaan tulee enemmän väljyyttä. Minä päädyin lisäilemään silmukoita hieman hillitymmin, sillä pelkäsin langan loppuvan enkä toisaalta halunnut ihan hirmuisen hulmuavaa helmaa. Muuten menin aika lailla ohjeen mukaan. Pituutta piti neuloa aika reilusti ohjetta enemmän sekä helmaan että hihoihin.


Lopputuloksesta tykkään ihan hirmuisesti. Niin miellyttävän pehmeä päällä. Niin ihana väri. Niin lämpöinen. Niin kivan mallinen (ne raskauslöllöt piilottuu mukavasi). Niin helppo imettää kun helmaa on helppo nostella. Niin ihana että sanoisin tämän olevan melkein parasta mitä olen koskaan itselleni neulonut. Kannatti satsata luksuslankaan :).

 Malli: Flare by Veera Välimäki
Lanka: The Uncommon Thread Posh Fingering 
(70% superwash blue faced Leicester wool, 20% silk, 10% cashmere)
Puikot: 2,75 ja 3
Koko:38
Kulutus:326g


Paljon kiitoksia kuvausassistentti Miimi! < 3

22 kommenttia:

  1. Tosi upea neule! Ja kaunis, ihanan iloinen malli! Hyviä kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Helppo uskoa, että pusero on mukava päällä. Ihana!

    VastaaPoista
  3. Upea neule! Sopii sinulle kauniisti. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana Maikki! Todella kaunis neule ja ihana tukka sulla :)

    VastaaPoista
  5. Upea on! Luksuslanka palkitsee aina. :)

    VastaaPoista
  6. Kivan näköinen. Lanka tuo mukavasti eloa yksinkertaiseen malliin.

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis neule! Värikin on ihan huippunätti!

    VastaaPoista
  8. Kaunis neule! Eipä niitä löllöjä ainkaan näy, jos niitä lieneekään. ;)

    VastaaPoista
  9. Kaunis on neule. Minäkin tarvitsisin samanlaisen että saisin pömppövatsani piiloon. Iän myötä sellainen tullut tai olisko jäänyt 19 vuotta sitten kun viimeisen poikasen pyöräytin.

    VastaaPoista
  10. En ole aiemmin tajunnutkaan miten nätti paitamalli on kyseessä ennen kuin näin nämä kuvat! Ihana paita ja värikin sopii sinulle tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis paita, ja lanka myös. Olen itsekin tainnut neuloa samaa ja samanvärisenä, mutta sä pistit sen kyllä parempaan kohteeseen.

    VastaaPoista
  12. Kiva tukka! Ja tuo paita on tosi kaunis ja istuu tiptop. Ehkä muuten nähdään pääsiäisenä, suunnitelmissa olis tulla sinnepäin. Terkut!

    VastaaPoista
  13. Siis ihan huippu! Ja jos mahdollista, niin livenä tämä oli vielä asteen verran upeampi. Törkeen hieno ;)

    VastaaPoista
  14. Kiitos ihanista kommenteistanne!! Tykkään ihan huikeen paljon tästä itsekin, ihana fiilis kun tuotos on juuri sitä mitä pitikin :).

    Tukka on muuten hieno koskapa tämä kotiäiti kävi kampaajalla just tuokio ennen kuvien nappaamista...

    VastaaPoista
  15. Onnea, se on voittamaton fiilis, kun tekee itselleen jotain todella onnistunutta! Ja lanka on ehdottomasti just nappiin tuohon yksinkertaiseen malliin! Todella kaunis paita!

    VastaaPoista
  16. Upea paita, piilottaa ja korostaa juuri oikeita asioita!

    VastaaPoista
  17. Upea paita! Ja varmasti ihana lanka!

    VastaaPoista